Pogoji poslovanja
Splošni pogoji spletnega poslovanja podjetja ATG Zupan d.o.o. predstavljajo dogovor med končnim potrošnikom (posamezno fizično ali pravno osebo) in podjetjem ATG Zupan d.o.o., Krmelj 2b, 8296 Krmelj, Slovenija, za uporabo spletnega naročanja na naslovu atgzupan.com. Kadar končni potrošnik dostopa do spletnega naročanja ali ga kako drugače uporablja, ga zavezujejo določila teh splošnih pogojev poslovanja. Končni potrošnik, ki se s temi pogoji uporabe ne strinja, spletnega naročanja ne sme uporabljati.

Spletno naročanje upravlja podjetje ATG Zupan d.o.o. Spletno naročanje lahko uporablja vsak potrošnik, ki je sprejel Pogoje uporabe spletne strani atgzupan.com in te Splošne pogoje poslovanja spletnega naročanja. Splošni pogoji poslovanja spletnega naročanja obravnavajo sistem naročanja na spletni strani atgzupan.com, pravice potrošnika ter poslovni odnos med potrošnikom in podjetjem ATG Zupan d.o.o.
1. DOSTOPNOST INFORMACIJ
ATG Zupan d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v primeru, da bi pri dostavi prišlo do nepričakovanih sprememb bo kupec o tem nemudoma obveščen in skupaj bomo poiskali najbolj ustrezno rešitev),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
2. REGISTRACIJA UPORABNIKA
Prodajne cene artiklov na spletni strani ATG Zupan d.o.o. so vidne zgolj registriranim uporabnikom. Registracijo lahko opravijo tako pravne, kot tudi fizične osebe na spletni strani atgzupan.com
3. PONUDBA ARTIKLOV IN CENE
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini ATG Zupan d.o.o. ažurirajo in spreminjajo pogosto. Cene v spletni trgovini ATG Zupan d.o.o. so dostopne zgolj registriranim uporabnikom. Vse navedene cene so brez DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
4. NAROČILO IN CENE
Kupoprodajna pogodba med ATG Zupan d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini atgzupan.com sklenjena v trenutku, ko ATG Zupan d.o.o. kupcu pošlje potrditev njegovega naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ATG Zupan d.o.o. kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ATG Zupan d.o.o. in je potrošniku na voljo na njihovo pisno zahtevo.
5. ROK DOSTAVE
Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 12 uro, odpošljemo isti delovni dan oz. dostavimo po dogovoru s komercialistom. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, ki niso na zalogi se odpošljejo po predhodnem dogovoru po poizvedbi pri prodajalcu podjetja ATG Zupan d.o.o.
6. NAČINI PLAČILA
Spletna trgovina ATG Zupan d.o.o. omogoča naslednje načine plačila:
1. z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe Golg Express ali Pošte Slovenije,
2. po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja ATG Zupan d.o.o.,
3. za B2B kupca, kot plačilo računa na podlagi izdane dobavnice

Stroški pakiranja in dostave so 2,46 €, v primeru skupnega naročila manjšega od 100 € (brez DDV).
V primeru dostave preko Pošte Slovenije in plačila po povzetju, Pošta Slovenija zaračuna še dodatnih 1,15 € za plačilo položnice do zneska vključno 97,00 €. Od vključno 98,00 € – 501,00 € pa 1,17% od vrednosti. Možen pa je tudi osebni prevzem na sedežu podjetja ATG Zupan d.o.o. v Krmelju v primeru plačila po predračunu ali na podlagi izdane dobavnice. V tem primeru stroškov prevzema ni.
Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.
7. IZDAJA RAČUNA
ATG Zupan d.o.o. po dostavi na podlagi dobavnice ali plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v .pdf formatu na e-naslov kupca ali po pošti na predhodno podan naslov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila oz. na podlagi izdane dobavnice.
8. POSTOPEK NAKUPA
Korak 1: Registracija
V tem koraku vnesete svoje osnovne podatke, ki se varno hranijo v bazi spletne trgovine in omogočajo enostavno nakupovanje ob naslednjem obisku, saj se podatki uporabnika spet obnovijo ob njegovi prijavi in tako ni potrebno vnovično vnašanje podatkov ob vsakem nakupu, temveč je dovolj zgolj prijava z uporabniškim imenom in geslom.

Korak 2: Naslov plačnika
Naslov plačnika je lahko drugačen od podatkov naročnika ali pa enak. Enostavno izberite že obstoječ naslov ali po potrebi vpišite nov naslov plačnika.

Korak 3: Naslov za pošiljanje
Naslov za pošiljanje je lahko drugačen od podatkov naročnika ali pa enak. Enostavno izberite že obstoječ naslov ali po potrebi vpišite nov naslov za pošiljanje.

Korak 4: Način dostave, ki ni dostava komercialista na terenu
Izbirate lahko med različnimi načini dostave. Pri izbiri poštnine je potrebno za vsako naročilo plačati še stroške dostave in pakiranja. Stroški pakiranja in dostave so 2,46 €, v primeru skupnega naročila manjšega od 100 € (brez DDV).

Korak 5: Načini plačila
Izbirate lahko med dvema različnima načina plačila:

1. Ob izbiri plačila po predračunu prejmete na e-naslov ki ste ga registrirali pri prijavi v trgovino predračun s podatki za nakazilo.
2. Za plačilo po povzetju enostavno potrdite naročilo in prejmete potrditev naročila na e-naslov. Plačilo pošiljke izvršite osebno dostavljalcu pošiljke ob prevzemu blaga, preko plačila predračuna ali kreditnih kartic. V tem koraku lahko tudi dopišete morebitne opombe k naročilu, ki jih bomo videli pri obdelavi vašega naročila.

Korak 6: Potrditev naročila
Po prejemu vašega povpraševanja, vam bomo poslali preko elektronske pošte povzetek vašega naročila.

Za dodatne informacije glede naročanja smo dosegljivi na elektronski pošti na naslov info@atgzupan.com ali na T +386 (0)7 8185 780
9. POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Plastika Bevc d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.
10. PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@atgzupan.com) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Potrošnik mora nemudoma, najkasneje pa v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: ATG Zupan d.o.o., Krmelj 2b, 8296 Krmelj, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
11. ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
12. VARNOST
ATG Zupan d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.
13. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
ATG Zupan d.o.o. za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov spletne strani ATG Zupan d.o.o.: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.

ATG Zupan d.o.o. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim in tretjim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
14. PRAVNO OBVESTILO
Spletna trgovina ATG Zupan d.o.o. in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.
15. OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Spletna trgovina ATG Zupan d.o.o. in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.
16. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).
17. PRITOŽBE IN SPORI
ATG Zupan d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. ATG Zupan d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@atgzupan.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. ATG Zupan d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

ATG Zupan d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ATG Zupan d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
18. IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV
Po Zakonu o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), (Uradni list RS, št. 81/15) je izbran izvajalec IRPS – pristojen za reševanje spora, ki ga lahko sproži potrošnik – Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana (info@ecdr.si, T: 08 205 65 90).

Spletni portal Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov: povezava.
ATG Zupan d.o.o.
Krmelj 2b,
8296 Krmelj,
Slovenija

Davčna številka: SI 90924134
Matična številka: 5785260000

Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču Krško.

T +386 (0)7 8185 780
F +386 (0)7 8185 770
info@atgzupan.com
Updating…
  • V košarici ni izdelkov.